Biofrekvenciás állapotfelmérés és terápia

Egészségi állapotának felmérése

Felméréseink során végig arra törekedtünk, legyen szó bármelyik készülékünkről is, hogy könnyen értelmezhetőek legyenek. A szkennerre is érvényes ez. A készülék egyszerű, gyors, gazdaságos és könnyen kezelhető, az eredmények értékelésében a paraméterekhez kapcsolódó részletes leírások nyújtanak segítséget.

A statisztikai elemzéseket szigorúan a tudományos metódusoknak megfelelően végzi a Testelemző készülék. Mérési pontossága elérheti akár a 90%-ot, ami a kategóriájában kiválónak mondható.

A kevesebb, mint egyperces elemzés eredményeként képet kaphatunk a tesztelt személy pillanatnyi és irányadó állapotáról, mintegy 32 féle csoportba sorolt felmérési területen.

A szkennelés felmérési eredményei alapján a következő területekről kaphatunk részletes információt:

 • Szív és vérkeringési rendszer
 • Emésztőrendszeri funkciók
 • Máj és Epe funkciók
 • Szív és agyi keringési rendszer
 • Hasnyálmirigy funkciók
 • Vese funkciók
 • Tüdő funkciók
 • Agy és idegek
 • Csont
 • Meridiánok
 • Reumás csont betegség
 • Vércukor
 • Fizikai állapot
 • Mérgek, Toxinok
 • Nyomelemek, Vitaminok
 • Prosztata
 • Mell analízis
 • Férfi szexuális funkciók
 • Nőgyógyászat
 • Bőr
 • Hormonrendszer
 • Immunrendszer
 • Nehézfémek
 • Szem funkciók
 • Elhízás
 • Aminosavak
 • Fül
 • Élősködők, férgek, paraziták
 • Allergének
 • Pajzsmirigy
 • Koenzimek
 • Kötőszövet-kollagén

Egészségi állapot megőrzése, javítása

Professzionális biofrekvencia-, és elektromágneses terápia

relax-sleeping-resting-stickman-stick-figure

Az újra felfedezett erő

„Aki manapság kételkedik a mágnesesség hatásosságában, az nem hitetlen, hanem tudatlan.” Arthur Schopenhauer, 1850

Azt a kisgyerekek is tudják, hogy az élet elképzelhetetlen víz, levegő és élelem nélkül. De azt még az iskolában sem hangsúlyozzák, amikor a mágnesességet oktatják, hogy ez az a negyedik tényező, ami nélkül elképzelhetetlen az élet! A mágneses erőre éppen úgy szüksége van minden élőlénynek, mint az oxigénre, a folyadékra, a fehérjére, a vitaminokra, az ásványi anyagokra, a szénhidrátra. Az élet jelenlegi ismereteink szerint csakis egy olyan bolygón lehetséges, amelyik folyamatosan mágneses térerőt biztosít az élőlények számára.

A mágnessel történő gyógyítás hagyománya az szintén az ókorra nyúlik vissza. Arisztotelészt már említettük: ő írta le először, hogy a mágnes gyógyít. Paracelsus, az 1500-as évek első felében élt híres osztrák orvos és alkimista már behatóan foglalkozott a mágneses gyógymódokkal. „Tanulmányozzuk buzgón, és tegyük magunkévá a mágnesek gyógyító erejét, amíg tökéletesen megértjük csodatévő hatalmát, és képessé válunk gyógyítani vele.” – írta. Másutt hozzáteszi: „Munkám során azt tapasztaltam, hogy egyetlen nyavalyát sem lehet meggyógyítani anélkül, hogy használnánk valamilyen módon a mágnesben lakozó erőt.” Sokan csodadoktornak tartották, mivel számos reménytelennek tűnő beteget sikerült meggyógyítania. Saját kollégái körében azonban nem aratott osztatlan sikert, mivel számos, az akkori korban elfogadott módszerrel vitatkozott.

A mágnesesség jelentősége és gyógyító ereje Mesmer után ismét hosszú évtizedekre feledésbe merült. A XX. század közepén az űrhajózás kezdete irányította rá a figyelmet. 1961. április 12-én Jurij Gagarin volt az első ember, aki az űrbe repült egy Vosztok 3KA-2 fedélzetén. Az egész repülés 108 percig tartott, eközben egyszer megkerülte a Földet. Amikor földet ért, képtelen volt kiszállni az űrhajóból, úgy kellett kitámogatni. Ekkor jöttek rá a tudósok, hogy nem elég a megfelelő oxigénellátás az űrhajóban, megfelelő mágneses erőtérről is gondoskodni kell! Azóta ezt meg is teszik minden űrhajóban a mai napig. Bár Gagarin útja és élete az akkori szovjet politikai rezsim érdekei miatt tele van kérdőjelekkel és titkokkal, egyes források szerint az űrhajós a repülés után élete végéig egy titokzatos betegségben szenvedett, amelyet az űrutazás hatásának tekintettek. A mágnesesség jelentőségéről azóta szerzett tudományos bizonyítékok ismeretében valószínű, hogy súlyos mágneses mező-hiány szindrómában szenvedett.

Ezt a betegséget már 1950-ben azonosították Japánban. Krónikus fáradtság szindrómának is hívják, mivel egyik tünete az állandó fáradtság érzés, az energiahiányos állapot. Emellett álmatlanság, állandósult fájdalmak, háti és nyaki merevség, gyakori fejfájás, szédülés, székelési problémák társulhatnak hozzá.

Az 1950-es években több száz vizsgálat kimutatta, hogy a mágneses terápia hatékony, gyógyszermentes módon segít a fájdalmak csökkentésében, a rugalmasság növelésében, és segíti a szervezete saját természetes gyógyulási folyamatait.

1976-ban Dr. Kyoichi Nakagawa, egy japán reumatológus, a tokiói Isuzu kórház igazgatója, egy, azóta világszerte ismertté vált, megdöbbentő kutatási eredményt tett közzé. Ő húsz éven át tanulmányozta a mágneses mező-hiány szindrómát. Különböző ízületi, reumatikus, lumbágó miatti és más izomfájdalomban szenvedő, mágnesterápiával kezelt betegek sorsát tanulmányozta. 11 ezer 648 beteg esetében alkalmazták a mágnesesség pótlását, és közülük 10 ezer 600-nál, vagyis a betegek 90 százalékánál következett be jelentős javulás! A többiek közérzete változatlan maradt, mellékhatást, vagy állapotromlást senkinél nem tapasztaltak.

„A Föld mágnese mezeje egy álló mágnes, ami folyamatosan hat az emberi szervezetre. Kawai megállapította, hogy a mágneses erő a Föld területén összesen 50százalékkal csökkent az elmúlt 500 év alatt. Rikitake azt is kimondja, hogy a Föld mágneses ereje elég gyorsan csökken, ennek mértéke már elérte a mintegy 5 százalékot az elmúlt száz év alatt. Azt állítja, hogyha ez a tendencia folytatódik, a Föld mágneses mezője 200 év múlva eléri a nullát… Úgy tűnik, teljes bizonyossággal, nyugodtan feltételezhetjük, hogy a Föld mágneses mező erőssége csökken, és elképzelhető, hogy ez lehet az oka az emberi szervezet megbetegedésének… Az emberiség már régóta hatása alatt van a Föld mágneses mezőjének, így logikus, hogy bármilyen változás ezen a területen okozhat zavart az emberi szervezetben. (Kiyoichi Nakagawa. MD, igazgató, Isuzu Kórház, Tokió, Japán, megjelent a Japan Medical Journal 2745. számában, 1976. december 4-én).

Az elmúlt tíz évben az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA) tanulmányai megerősítették dr. Nakagawa eredményeit: kimutatták, hogy a mágnesterápia megkönnyebbülést hoz például az ízületi bántalmak, izom- és fejfájás esetén.

2006 októberében az AMA végül jóváhagyta mágneses terápia alkalmazását több betegség, például a migrénes fejfájás gyógyítására. A mágnesterápiát alkalmazzák világszerte ortopéd orvosok, gyógytornászok, sportorvosok, fájdalomcsillapító hatása ma már tudományos körökben megkérdőjelezhetetlen.

A mágneses térnek egy különleges jelentőségére döbbent rá a kémiai kötések tudományos vizsgálata közben Linus Carl Pauling német származású amerikai Nobel-díjas kémikus, ami – többek között – magyarázhatja, hogy miért lehet eredményes a rákgyógyításban a mágnesterápia. Pauling a kutatásai során rádöbbent, hogy a hemoglobin vérszállító képessége jelentős mértékben függ a mágneses tértől. A tudós 1954-ben kapott kémiai Nobel-díjat „a kémiai kötés természetének kutatása terén elért eredményeiért, és ezeknek a komplex vegyületek szerkezet-meghatározásában történő felhasználásáért”. (Később Nobel békedíjat is kapott a nukleáris fegyverek tesztelése ellen folytatott küzdelméért.) Bizonyítást nyert, hogy a vér vastartalmán keresztül a mágneses tér felelős azért, hogy a vérben lévő hemoglobin mennyi oxigént szállít. A vér vastartalmának megfelelő átmágnesezettsége növeli a vérben szállított oxigén mennyiségét, és megkönnyíti a salakanyagok gyorsabb kiürülését is.

A vörösvérsejtek a mágneses erőtér csökkenése következtében összecsapódnak, láncokat alkotnak, és így a bennük lévő hemoglobin kevesebb oxigén szállítására alkalmas. Kísérletekkel igazolták, hogy az északi pólusú (negatív) mágneses kezelés után a vörösvértestek ismét szétválva „úsznak” a vérben, így jóval nagyobb felületen szállítva az oxigént

2

A nyugati és keleti orvoslás

Korunk elgépiesedett világában, amikor az orvos szinte minden diagnosztikai segítséget a gépektől vár, különösen nagy kontrasztot fedezhetünk fel az ősi távol-keleti, valamint az európai vizsgálati eljárások között. Amíg a nyugati orvoslási rendszerben a laboratóriumi vizsgálatok, a radiológiai és ultrahangos „átvilágítás”, az endoszkópos, komputertomográfiás és mágnes rezonanciás csodavizsgálatok, mikroszkóp és elektronmikroszkóp alatt felbontott szövet­struktúrák szolgálnak a betegség megtalálásának, diagnosztizálásának alapjá­ul, addig a kínai gyógyító a sok évezredes életfilozófia és világszemlélet alapján érzékszerveivel, finom tapintásával és európai orvos számára bizarr logikájú kérdéseivel igyekszik megtalálni a bajt.

A kínai diagnosztika elsősorban minőségi tényezőket vizsgál, inkább energetikai diagnózist ad, a nyugati orvoslás ezzel szemben mennyiségi diagnózist készít. A fentiekből adódóan az európai orvosi diagnosztika műszerekkel jobban be­mérhető, megmérhető eredményeket ad. (Mindezek a különbségek azonban fokozatosan csökkennek a modern technika fejlődésével – Kirlián-fotográfia, auramérés, extra finom térerő, bőrellenállás vagy infravörös kisugárzás méré­se, CO2-leadás mérése stb.)

Öngyógyító erőnk

Az emberi szervezet csodálatossága, hogy ragyogó belső önszabályzó mecha­nizmusa van, amely biofizikai, biokémiai és pszichés alapokon nyugszik. A fizi­kai közérzet romlása, illetve a betegség megjelenése csak jelzés, azt mutatja, hogy a szervezet belső egyensúlya felborult. Az egészséges állapot megőrzése, illetve újrateremtése érdekében a szervezet saját öngyógyító erejét szüksé­ges helyreállítanunk, hogy az aztán elvégezhesse a munkáját. Ne feledjük, egyetlenegy gyógyulás sem történt még az emberi szervezet öngyógyító ereje nélkül!

Az elektromágneses térerők és az élet

Az élet elektromágneses folyamatok bonyolult egysége. Minden élő sejt egyfajta elektromágneses töltés-, és ez által információhordozó. Ez a fizikális tulajdonsága adja működésének alapját. A bioelektromos töltések követik a külső mágneses erőterek hatását. Ez teszi lehetővé, hogy mágnesterápiával kívülről segítsük a belső fiziológiás egyensúly megteremtését.

Elektromágneses rezgések, hullámok

A világunk energiaterekből és rezgő hullámformákból áll, amelyek folyamato­san kölcsönhatásban állnak egymással.

3

Energiaterek

Minden anyagot rezgések vesznek körül. A hang, a szín, a fény, az ásványok, az emberek – mind különböző frekvenciákon rezegnek, mégis képesek kap­csolatba lépni egymással. Amikor saját energiánkhoz hozzáadjuk a mágneses térerő energiáját, a vibrációs erők új kombinációját teremtjük meg. Ezt a kölcsönhatást leginkább ahhoz a fodrozódáshoz lehet hasonlítani, amikor két követ egyszerre hajítunk be a tóba. Amikor megtörik a víz felszínét, két külön hullámsorozatot hoznak létre. A két koncentrikus kör tágul és egymásba fonódik, majd tökéletesen egybeolvadnak. A pulzáló mágneses térerő rezgései segítenek energiáinkat magasabb szintre emelni.

A bioszövet és az elektromágneses erőterek

Minden élő rendszert körülvesz egy bioenergetikai tér, amely az egészség megtartásához és az optimális életfolyamatok működéséhez elengedhetetlen.

Az élő egyed bioenergetikai erőtere révén szoros energetikai kölcsönhatásban áll környezetével és életterével.

Minden élet az elektromágneses erőtér bölcsőjében kezdődik és utána elvá­laszthatatlan szoros kapcsolatban az elektromágneses térrel együtt fejlődik tovább. Minden elektromágneses impulzus biológiai hatásokat vált ki.

Néhány gondolat a bioszövet elektromos erőtereiről

 • Csak négy alapvető erőt ismerünk: az erős nukleáris erőt, a gyenge nukleáris erőt, az elektromágneses erőt és a gravitációs erőt. Az összes többi erő erre a négy alapvető erőre vezethető vissza.
 • Az élethez elengedhetetlen a mágneses térerő, hiszen az ebben fejlődött és alakult ki.
 • Az élő szervezetek jelentős információtöbbletükkel különböznek az élettelen természettől.
 • Az olyan mágneses térerő, amelynek értékei 1–10 μT között vannak, már befolyásolja a magnetobiológiai folyamatokat.
 • A bioszövet elektromos vezetőnek tekinthető, mivel gyakorlatilag a mágneses térerő számára akadálytalan átjárást biztosít. Az elektromág­neses hatás nagyon finom, testetlen, láthatatlan, nem érzékelhető. Az emberi test rezgései szinusz alakúak.
 • A sejtek vezénylését egy biokibernetikus információs rendszer biztosítja. A beérkező információk – azaz impulzusok – funkcionális és energetikai változásokat hoznak létre. Minden idegi impulzus elektromágneses teret gerjeszt.
 • A bioszövetben az elektromos terek hatása elsősorban ott jelentkezik, ahol a legnagyobb a szabadon mozgó vagy gyengén megkötött elektro­mos töltések koncentrációja, illetve ahol elektromos dipólusok vannak (például idegek, szinapszisok, sinuscsomó, izmok, mirigyek) vagy a gyenge vérellátású helyeken (például szemlencse, ízületek, húgyhólyag).

A bioenergia

A bioenergia az élő szervezet működésének egyik terméke, amely nélkül nincs élet. Legfőbb jellemzői közé tartozik a bioelektromosság, a biomágnesesség és az aura formájában megnyilvánuló sugárzóképesség. A különböző nyelvekben különbözőképpen utalnak erre, például szanszkrit eredetű szóval pranának, kínaiul chinek, latinul vis vitalisnak, azaz életerőnek nevezik.

A tudomány eddig csak az embernél tudott kimutatni olyan mértékű biomág­nesességet, amely szemmel láthatóan és műszerekkel is mérhető módon képes élő vagy élettelen dolgokkal kapcsolatban akár a hagyományos elektro­mágneses, akár biomágneses jelenségeket előidézni.

4

A mágneses térerő feltételezett hatása

Az emberi élet a természet energiájának köszönhetően jött létre. Ehhez két el­engedhetetlen komponens szükséges, a mágneses térerő és a víz. A mágneses térerő hatására a vízmolekulák között hidak alakulnak ki, és így megváltozik a víz tulajdonsága, azaz a víz felületi feszültsége csökken, növekszik a sejtek pH-ja, és lúgossá válnak a sejtek.

Mágneses tér, az egyik komponens

A mágneses tér lúgos kémhatást idéz elő. Vizsgálatok igazolták, hogy mágneses térerő hatására a hajszálerek kitágulnak, majd elernyednek, ennek köszönhe­tően a mikrocirkuláció fokozódik és emiatt egy sor folyamat indul be.

5

 • A szervezet pH-értéke a savasról a semleges tartományba vált, ennek következtében a molekulárisan lekötött oxigén szabad oxigénné válik.
 • A megnövekedett véráramlat több oxigént tud juttatni a sérült szövet­hez a sejtek regenerálódási folyamatának elősegítéséhez, és megindul a tejsav égési és oxidálódási folyamata.
 • A folyamat révén a felesleges tejsav egy része a sejtekben egy sokkal gyengébb piruvinsavvá alakul.
 • A megnövekedett véráramlat az anyagcseretoxinokat – többek között a tejsavtoxin maradék részét – a májba szállítja.
 • Az ATP-ből (adenozin-trifoszfát) a sejtekben energia termelődik.
 • Az enzimek energizációja következtében csökkennek a szabad gyökök.
 • Csökken a sejtek ödémája. (A savasság velejárója, hogy a sejtek meg­duzzadnak, és a fellépő ödéma következtében nem tud elegendő oxigén beáramlani a sejtekbe.)
 • A külső mágneses tér az enzimműködés folyamatát is szabályozza. A negatív mágneses tér által aktivált oxidoredukciós enzimek megfor­dítják a biológiailag ártalmas folyamatokat, és megfelelő környezetet biztosítanak a gyógyuláshoz: a DNS-ben (dezoxiribonukleinsav) rejlő hibák kijavításához, a fertőzésekkel szembeni védekezéshez, a toxikus anyagok lebontásához és a daganatsejtek elpusztításához.
 • A mágneses térerő visszaállítja a sejtek elektronstabilitását, és a sejt elektronjai kiegyenlítetté válnak.

Az elektromos és mágneses térerőket tudatosan nem észleljük, de szerveze­tünk minden esetben reagál ezekre a változásokra. A kibocsátott mágneses hullámok a szemünk számára láthatatlanok, és érzékszerveinkkel közvetlenül nem érzékelhetők. Környezetünkkel az információs kapcsolatot valószínűleg a szervezet sajátos antennarendszerén keresztül valósítjuk meg.

A gyógyító mechanizmus

A sejtek, mint biomágnesek

A sejtekben az információ különböző formákat ölthet – elektromos, mágneses, elektromágneses, mechanikai –, amelyek egymásba kölcsönösen átalakulhat­nak. Ezeknek az átalakulási folyamatai még nem teljesen tisztázottak, ez még továbbra is kutatási terület.

Az emberi sejtek millió apró mágnesnek felelnek meg. E mágneses terek stabilak maradnak mindaddig amíg nem zavarja meg őket egy más típusú erő­forrás. Az emberi szervezet több milliárd sejtből épül fel (1016 sejtből), számos folyamatnak kell egyszerre tökéletes sorrendiséggel megvalósulnia. Ahhoz, hogy a sejtek működése egyezred másodpercnyire össze lehessen hangolva, két sejt között az információ 10–19 másodpercnél rövidebb idő alatt kell, hogy átadódjon. Az egészséges sejt feszültsége 70–90 mV, egy sérült vagy beteg sejt feszültsége 30–70 mV. A gyulladásos sejt 40 mV-ot termel, míg 30 mV-nál már elpusztul.

6          7

 1. ábra: Leclanché-elem                              6. ábra: A sejt elektromos feszültsége                                              (Forrás: Dr. Sandra Sándor, Magnetoterápia, 2013)

A mágneses energia a szervezetben található membránrendszerekre hat legin­kább, ilyen például a sejtmembrán, a kromoszóma határrétegei, a mitokondrium-részecskék, valamint a hajszálérfalak, az ideg- és izomrostok. A membránok nagy mennyiségű energiát tárolnak, amely minden anyagcsere-folyamatban meghatározó szerepet játszik. A pulzáló mágneses terek a sejtmembrán válto­zását hozzák létre, ezáltal a sejtfelszín változtatja alakját és emiatt a sejtekben végbemenő biokémiai folyamatokra is hatással van.

8

 1. ábra: A sejtmembrán felépítése

(Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sejtmembrán – 2013. 07. 07.)

9

 1. ábra: Mitokondrium

(Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mitokondrium – 2009. 08. 29.)

A pulzáló mágneses térerő impulzusai áthatolnak a szöveteken, és a sejtfalat meghatározott ütemben állandó rezgésre kényszerítik, amelyek állandóan sti­mulálják a sejtet. A mágneses térerő jelenlétével minden pozitív ion közelebb kerül a sejtfalhoz, a negatív ionok pedig a sejtmag felé szorulnak és ilyenkor a sejtek és a szövetek lassan kezdenek energiával feltöltődni, így növekszik azok vitalitása. A felborult ionegyensúly visszazökken, az energiafelhasználás pedig optimalizálódik és így a sejtfal átjárhatósága fokozódik. A sejt belsejébe vezető „kapu” kinyílik, ez pedig a fokozódó anyagcserét segíti elő. A nyitott kapukon a tápanyagok könnyebben jutnak be a sejtbe, a salakanyagok pedig gyorsabban távoznak belőle. A sejtek kinyitott „kapuja” nemcsak az anyagcserét, a tápláló, illetve káros anyagok kicserélődését fokozza, hanem a gyógyszerek sejtbe való hatását is megkönnyíti.

Az endothelrendszer

Az endothel (érbelhártya) szimpla, folytonos sejtréteg az erek belső felületén. Az endothel szabályozza a véralvadást, az erek tónusát, a vérsejtek kitapadását és migrációját, valamint az érújraképződést. Az erek endothelje vazoaktív (bio­kémiai) és értágító hatású anyagok felszabadításával befolyásolja a véredények simaizomzatának tónusát és szerkezetét.

Nördenströn véleménye szerint az érpálya belső bélését adó endothelialis réteg speciális vezetőként szolgál, amely sajátos elektromos energiavezető.

A magnetoterápia valószínűleg helyreállítja az endothelfunkciót, amely egy­részt annak köszönhető, hogy gátolja az oxidatív stresszt, másrészt annak, hogy fokozza az endothel nitrogén-monoxid- (az egyik legfontosabb értágító anyag) termelését. Ez szabályozza az erek alaptónusát és a vérnyomást.

A szabad gyökök

A szabad gyökök (szuperoxidgyök, hidrogén-peroxid, hidroxil-gyök) a környe­zet külső hatásai (kémiai behatások, fotokémiai reakciók, ionizáló sugárzások, UV-fény stb.) következtében keletkeznek, és kémiailag nagyon reaktívak. Az elektromágneses erőterek hatásaként megváltozik a biokémiai reakciók sebes­sége, féken tartva a szabad gyököket.

A mágneses térerő és a szervezet

A mágneses energia jótékony hatást fejt ki minden élő sejtben és szövetben. A szervezetben előálló problémákat úgy orvosolja, hogy fokozza a vérkeringést – ezáltal javítja a szervezet oxigén- és tápanyagellátását, valamint segíti a káros anyagok eltávolítását. Így állítja helyre a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A mágnesterápia regenerál és gyógyít. Kontrollált használatával bizonyos betegségek megelőzhetők, és a már kialakult betegségek esetében pedig csök­kenthető, illetve kiváltható a gyógyszeres kezelés. Hatékony az általános fizikai állapot javításában, az állapot megőrzésében, illetve a fizikai teljesítmény javításában is.

Pozitív, klinikailag észlelhető hatások:

 • nyugtató
 • vérnyomáscsökkentő
 • gyulladáscsökkentő
 • görcsoldó
 • tápláló-regeneratív
 • alvadásgátló
 • fájdalomcsillapító
 • túlérzékenységet mérséklő
 • immunkorrekciós
 • anyagcsere-normalizáló

A mágneses terápia sejtszintű hatása:

 • a sejtmembrán elektromos aktivitásának változása
 • a sejtmembrán áteresztőképességének fokozódása
 • az oxidációs redukciós folyamatok aktiválódása
 • a szöveti légzés javítása (stimuláció gyenge mágneses térnél, élettani lassító erős mágneses térnél)

A szervrendszerek válaszreakcióinak sorrendje a mágneses térre:

 1. idegrendszer
 2. endokrin rendszer (belső elválasztású rendszer)
 3. az érző szervek
 4. vér
 5. cardiovascularis rendszer (szív és érrendszer)
 6. neuromuscularis rendszer (ideg-izom kapcsolatok rendszere)
 7. gastroenteralis rendszer (gyomor és bélrendszer)
 8. kiválasztó szervrendszer
 9. légző szervrendszer
 10. csontrendszer

Az idegrendszeren belül az érzékenység sorrendje:

 1. hypothalamus (agyalapi mirigy)
 2. agykéreg
 3. hippocampus (agyalapi mirigy egy területe)
 4. középső agy

Mikor érdemes a pulzáló mágneses terápiát alkalmazni?

 • baleseti sérülések gyógyulási idejének lerövidülése, rándulás, ficam, haematoma (vérömleny) gyors felszívódása, csontrepedés, spontán, illetve műtét utáni csontosodási, csontösszeforrási zavarok esetében a csontosodási folyamat meggyorsítása, néhány esetben beindítása, kilazult protézis stabilizálása, osteoblasticus (csontképződési) aktivitás fokozása, endoprotézises (beültetett protézises) betegeknél fájdalom­csillapítás, pseudoarthrosisos (álízületes) necrosis capitis femoris (a combfej csontelhalása) sérülések kezelése, regeneráció gyorsítása,
 • a szervezet védekezőképességének erősítése
 • a szervezet és a szövetek jobb táplálása és a végtermékek hatékonyabb eltávolítása
 • anyagcserezavarok kezelése, méregtelenítés (ezáltal a zsírszövetek lebomlásának könnyítése)
 • ödéma csökkentése
 • fizikai és szellemi teljesítőképesség növelése és közérzet javítása, jobb fittségi szint elérése
 • megerőltetés következtében keletkezett fájdalomérzet gyors megszüntetése
 • izomgörcsök, izomfeszülések, izomszakadás tüneteinek gyors megszün­tetése, izomköteg, izomerősség fejlesztése, izomterhelhetőség javítása, myogen kontraktúra (az ízület mozgásának meghatározott irányú és ter­jedelmű korlátozottsága) oldása, az izomzat maximális terhelhetőségi szintjének növelése
 • sebgyógyulások idejének lerövidítése
 • stroke utókezelése, centrális eredetű izomgörcs kezelése
 • a szív és érrendszeri problémák kezelése
 • memória és koncentrálóképesség javítása
 • ALS (autoimmun eredetű idegpálya-sorvadás) következtében fellépő vezetési zavar esetében a perifériás idegingerület-elvezetés mérhető javulása (a tradicionális orvosi kezelés hatástalan)
 • Parkinson-kór, sclerosis multiplex, Alzheimer-kór tüneteinek enyhítése,
 • vegetatív idegrendszer harmonizálása
 • ideggyulladások, idegsérülések kezelése
 • depresszió, idegi eredetű betegségek kezelése
 • alvászavarok, stresszcsökkentés és stresszel összefüggő egyéb megbe­tegedések kezelése
 • betegségek megelőzése
 • bőrbetegségek kezelése, bőrviszketés megszüntetése
 • gyulladásos és degeneratív végtagízületi és gerincmegbetegedések, SPA, RA, kar-váll szindróma, ín- vagy ínhüvelygyulladás, Schlatter-be­tegség (patella-térd ín tapadásának gyulladása és leválása), Scheuer­mann-betegség (a gerinc fiatalkori csontfejlődési zavara), Perthes-kór (combfejcsont fiatalkori keringési eredetű fejlődési rendellenessége), tendovaginitis bursitis (ínhüvelygyulladás), fibromyalgia (krónikus, nem gyulladásos izomfájdalom) kezelése
 • égési sérülések, bőrtranszplantáció esetén a gyógyulás gyorsítása, a bőr feszesebbé tétele, fiatalítása
 • immunrendszer, ellenálló képesség javítása (betegségek, vírusos, bak­teriális fertőzések megelőzése, illetve a betegség lefolyásának jelentős meggyorsítása céljából)
 • gyógyszerfogyasztás csökkentése
 • a szabad gyökök elleni védekezés
 • a fertőzésekre való hajlam csökkentése
 • potencianövelés
 • energiaszint emelése
 • menstruációs fájdalmak enyhítése és menstruációs zavar rendezése, valamint a változókor panaszainak enyhítése
 • szoptatós kismamáknál az anyatejtermelés beindítása, illetve fokozása, szoptatás során a baba fogínye, harapdálása miatt kisebesedett mell sérüléseinek gyors begyógyítása, a fájdalom megszüntetése
 • krónikus bélbetegségek kezelése (IBD – gyulladásos bélbetegségek, például Crohn-betegség (gyulladásos bélbetegség fekélyképződéssel),
 • colitis ulcerosa (gyulladásos bélbetegség kialakuló fekélyekkel különö­sen a vastagbélben)
 • fulladással, légzési problémákkal járó betegségek (például asztma, kró­nikus obstruktív tüdőbetegség) esetében a légzésfunkció jelentős, gyors és tartós javítása, homloküreg-, arcüreggyulladás, krónikus hörghurut, légúti allergiák és ételallergiák kezelése
 • lokális és generalizált osteoporosis (csontritkulás), Sudeck-atrophia (lokális csontritkulás) kezelése
 • diabetes mellitus (I. és II. típusú cukorbetegség) és szövődményeinek kezelése
 • arteriosclerosis (érelmeszesedés)
 • migrén tüneteinek megszüntetése
 • foggyökérgyulladás, fogínygyulladás, fogak kilazulásának kezelése
 • alkalmazása a műtéti előkészítés, illetve az operációt követő rehabilitá­ció során.

Mikor nem ajánlott a pulzáló mágneses terápia?

 • kétévesnél fiatalabb gyermek
 • szellemi fogyatékos páciens
 • a mániás-depressziós egyéneknél a mániás időszakban nem ajánlott, egyensúlyi állapotban állandó kezelő jelenlétében fokozott megfigyelés­sel lehetséges
 • eszméletlen állapot
 • súlyos alkoholos állapot
 • szívritmuszavar, beépített szívritmus-szabályzónál
 • akut infekciós folyamatok, gennyesedés (phlegmone)
 • epilepszia
 • lázas állapot (vírus és bakteriális fertőzés)
 • csontvelőgyulladás (osteomyelitis)
 • terhesség
 • fokozott pajzsmirigyműködés (thyreotoxicosis)
 • menstruáció idején
 • tumor, kemoterápia (a kezelés folyamán)

Számos klinikai vizsgálat, in vivo (az élő szervezetben elvégzett kísérletezési technika) állatkísérlet és in vitro (a kísérleti folyamat nem az élő szervezet­ben, hanem azon kívül, például petricsészében, kémcsőben zajlik le) sejt- és membránkutatás arra utal, hogy a mágneses és elektromágneses térerő sti­muláció felgyorsíthatja a gyógyulás folyamatát. A mágneses frekvencia és az elektromágneses frekvencia is alkalmas befolyásolni az idegsejt-helyreállítást és -regenerálódást. Ma már nyilvánvaló, hogy az endogén elektromágneses és mágneses kölcsönhatások kapcsolatban állnak sok alapvető fiziológiás fo­lyamattal, kezdve az ionkötésektől és molekuláris kapcsolatoktól a sejtmemb­ránban, a makroszkopikus változásokig a szövetekben. A pulzáló mágneses frekvencia vizsgált hatásmechanizmusa a normál fiziológiás esettől eltérő biológiai rendszerek állapotában jelenti a következő határt az elektromágne­ses biológiában és orvoslásban. Jelenleg számos kísérlet igazolja, hogy mind a gyenge elektromágneses, mind a mágneses térerő képes hatások kiváltására a különböző biológiai rendszerekből, változások indukálására az organizmus, szövet, sejt, membrán és sejten belüli szinten egyaránt.

Alapvető tudományos kutatások mutatják, hogy majdnem minden, a gyógyu­lási folyamatban résztvevők (úgymint, fibrinogének, leukocyták, fibrinek, vér­lemezkék, citokinek, növekedési faktorok, fibroblastok, kollagének, elasztinok, keratinocyták, osteoblastok és szabad gyökök) változásokat mutatnak teljesít­ményükben pulzáló mágneses frekvencia hatására. A mágneses erőtereknek hatásuk lehet még érszűkületre, értágulatra, fagocitózisra, sejtburjánzásra, sejthálózat kialakulására, hámosodásra és hegképződésre.

Gyakran ismételt kérdések

Mi az az állapot-felmérés?

Mit jelent a biofizikai kifejezés?

Miért jó ez nekem?

 

Vegyük fel a kapcsolatot!

Amennyiben kérdése van, vagy csak szeretné felvenni a kapcsolatot, üzenjen nekünk!

etalap@freemail.hu